Corona en jouw bedrijf

De updates en maatregelen om je te helpen om de Corona crisis het hoofd te bieden vliegen ons om te oren.

Weten wij meer dan jij? Nee, we moeten helaas allemaal dezelfde bronnen raadplegen. Wel kunnen wij misschien de regelingen wat sneller plaatsen en de uitleg interpreteren. Maar dat neemt niet weg dat er voldoende betrouwbare bronnen beschikbaar zijn om je goed in te lezen om te weten welke mogelijkheden er zijn.

Download

Wij van ZZPerfect hebben hier een template Brief bijzonder uitstel Belastingen, download deze en vul uw eigen gegevens in voor deze aanvraag.

Onze tips

De eerste tip die wij mee willen geven; laat je vooral niet leiden door alle indianenverhalen die er rond gaan. Kijk voor alle regelingen op de site van de KVK, zij updaten telkens (zo snel als mogelijk) de beschikbare regelingen op hun site. Weten zij alles, nee, maar dat weten zelfs de mensen die regelingen moeten maken niet altijd. Op http://kvk.nl/corona/ vind je de meest actuele informatie. Heb je op het nieuws iets gehoord en staat het er nog niet op? Wacht het dan heel even af.

Onze tweede tip; heb je het financieel niet direct nodig? Wacht dan nog even. De aanvragen zijn overstelpend groot en er zijn bedrijven in bizar grote nood. Red je het nog een paar weken? Doe alle medewerkers op de noodloketten een plezier en wacht dan nog even met je aanvraag. Er is toegezegd dat wanneer je aanvraag gehonoreerd wordt je het geld binnen een werkweek op je rekening hebt staan.

Maatregelen die er misschien zijn voor jou

Maatregel 1: de uitkering van €4.000.
Deze wordt alleen aan bepaalde sectoren toegepast, aan de hand van de inschrijving bij de KVK wordt dit bepaald. Zondag 29 maart is bekend gemaakt dat deze regeling wordt versoepeld. Heb is dus goed mogelijk dat je hier geen recht op hebt.

Maatregel 2: Bijstandsgift.
Via je jouw gemeente kun je aanvraag doen voor een aanvulling op je inkomen. Heb je het direct nodig, vraag het dan zo snel mogelijk aan bij je gemeente. De precieze uitwerking kan per gemeente verschillen, dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van het aantal aanvragen die bij jouw gemeente binnen komen. Zo zal een gemeente Den Haag of Amsterdam natuurlijk helemaal verzuipen in de aanvragen maar kan een gemeente Oldambt wellicht al direct iets regelen voor je.