Starten als ondernemer, waar begin je?

Spannend! Je bent op deze pagina omdat je je aan het oriënteren bent op het ondernemerschap. Welke dingen moet je nu echt aan denken? We hebben ze voor je op een rijtje gezet, van de inschrijving bij de KVK tot het nadenken over het sparen voor je pensioen.

Heb je na het lezen van onze informatie nog vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen als boekhouder bij het opstarten van je onderneming.

Overweldigt de hoeveel informatie je?

Kijk dan eens bij onze training BoekhoudBooster, hierin nemen wij je van A tot Z mee in alles wat je moet weten als je gaat starten.

1. Schrijf een plan

Ook als je geen lening nodig hebt is het zinvol om een businessplan te schrijven. Het helpt je om de ideeën die in je hoofd zitten overzichtelijk uiteen te zetten. Het zorgt ervoor dat je bewust nadenkt over de totstandkoming van je bedrijf. Het zal je helpen op de weg naar de totstandkoming van je bedrijf, het is geen makkelijk proces maar wel aan te raden!!
LEES VERDER

2. Welke rechtsvorm?

Bij het inschrijven van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel kies je ook een rechtsvorm. De rechtsvorm die je kiest, of die je moet kiezen, hangt af van een aantal factoren, zoals ga je alleen of samen met anderen een bedrijf starten en hoe wil je aansprakelijk gesteld worden? De keuze van rechtsvorm heeft directe gevolgen voor je belastingverplichtingen.
LEES VERDER

3. Uurtarief bepalen

De belangrijkste manier om een goed uurtarief te bepalen is een achterwaartse berekening. Je start met het bedrag dat je jezelf elke maand wil uitkeren en het aantal uren dat je per week kan/wil werken. Van uit die uitgangspositie kun je je vast en variabele kosten berekenen en je reservering voor de Inkomstenbelasting.
LEES VERDER

4. Je gaat je inschrijven!

Als je eenmaal besloten hebt om voor jezelf te beginnen moet je het één en ander regelen. Nadat je een naam hebt bedacht en een rechtsvorm hebt gekozen registreer je jouw bedrijf in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel ontvang je meteen jouw KvK-nummer.
LEES VERDER

5. Start met het voeren van een boekhouding!

Alles geregeld en klaar om te starten? Vergeet dan niet je boekhouding op orde te maken en houden. Je kunt dit zelf doen, maar uitbesteden geeft rust en zekerheid. Als je niet houdt van administratieve rompslomp adviseren wij van ZZ-Perfect het Starters Pakket van ZZ-Perfect 😉